Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Wykorzystanie ryb do produkcji żywności wygodnej / Zbigniew Walczak, Arkadiusz Wnuk, Maria Dymowska-Malesa, Tomasz Rydzkowski.

Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: ArtykułArtykułJęzyk: polski Inny tytuł:
  • The useof fish for the production of convenice food
Praca zawiera:
  • Konferencja Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego (8 ; 2011 ; Koszalin, Polska)
Tematy: Rodzaj/forma: W: Materiały VIII Konferencji Studentów i Młodych Pracowników Nauki Wydziału Mechanicznego oraz IV Ogólnopolskiej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uczelni Technicznych : XXXIII Tydzień Kultury Studenckiej / pod red. Marka Fligla, Leona Kukiełki. - s. 317-322Streszczenie: Żywność wygodna to żywność przetworzona w stopniu umożliwiającym jej szybkie przygotowanie przez konsumenta. Ryby odgrywają ważną rolę w żywieniu człowieka. Dostarczają wysokowartościowe białko, tłuszcze o korzystnym żywieniowym profilu kwasów tłuszczowych oraz cenne witaminy i składniki mineralne. W pracy przedstawiono rozwiązania w postaci gotowych wyrobów należących do grupy żywności wygodnej.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)

Dane z autopsji.

Żywność wygodna to żywność przetworzona w stopniu umożliwiającym jej szybkie przygotowanie przez konsumenta. Ryby odgrywają ważną rolę w żywieniu człowieka. Dostarczają wysokowartościowe białko, tłuszcze o korzystnym żywieniowym profilu kwasów tłuszczowych oraz cenne witaminy i składniki mineralne. W pracy przedstawiono rozwiązania w postaci gotowych wyrobów należących do grupy żywności wygodnej.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW