Walory odżywcze mięsa drobiowego / Tomasz Borowy, Mariusz S. Kubiak.
Rodzaj materiału:
ArtykułSzczegóły wydania: 2012.Tematy:
W: Gospodarka Mięsna. - 2012, nr 3, s. 24-26Streszczenie: W artykule omówiono walory odżywcze mięsa drobiowego. Jest ono popularne ze względu na smak oraz krótki cykl produkcyjny. Przedstawiono przydatność kulinarną mięsa drobiowego, która uwarunkowana jest przede wszystkim walorami sensorycznymi, takimi jak smakowitość, kruchość, zapach oraz soczystość i barwa.
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Artykuł
|
Bibliografia Prac Pracowników - BPK | 01006 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) | Nie można wypożyczyć |
Zakończ przeglądanie półki (Zakończ przeglądanie półki)
Dane z autopsji.
W artykule omówiono walory odżywcze mięsa drobiowego. Jest ono popularne ze względu na smak oraz krótki cykl produkcyjny. Przedstawiono przydatność kulinarną mięsa drobiowego, która uwarunkowana jest przede wszystkim walorami sensorycznymi, takimi jak smakowitość, kruchość, zapach oraz soczystość i barwa.
