Logo BPK

Bibliografia Prac Pracowników

Politechniki Koszalińskiej

Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Walory odżywcze mięsa drobiowego / Tomasz Borowy, Mariusz S. Kubiak.

Autor: Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: ArtykułArtykułSzczegóły wydania: 2012.Tematy: W: Gospodarka Mięsna. - 2012, nr 3, s. 24-26Streszczenie: W artykule omówiono walory odżywcze mięsa drobiowego. Jest ono popularne ze względu na smak oraz krótki cykl produkcyjny. Przedstawiono przydatność kulinarną mięsa drobiowego, która uwarunkowana jest przede wszystkim walorami sensorycznymi, takimi jak smakowitość, kruchość, zapach oraz soczystość i barwa.
Twoja ocena
    średnia ocena: 0.0 (0 głosów)

Dane z autopsji.

W artykule omówiono walory odżywcze mięsa drobiowego. Jest ono popularne ze względu na smak oraz krótki cykl produkcyjny. Przedstawiono przydatność kulinarną mięsa drobiowego, która uwarunkowana jest przede wszystkim walorami sensorycznymi, takimi jak smakowitość, kruchość, zapach oraz soczystość i barwa.

© 2014 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: BIBLIOGRAFIA PRAC PRACOWNIKÓW